Διαφήμιση
Διαφήμιση
Home Ενημέρωση Γεωργία Ενημέρωση ΕΣΥΦ για φυτοπροστασία

Ενημέρωση ΕΣΥΦ για φυτοπροστασία

Συνεχίζει το Πρόγραμμα “Πρωτοβουλία για την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων”, με στόχο την επέκταση σε όλη την Ελλάδα μέσω εκπαιδεύσεων και περαιτέρω επικοινωνίας. Η ειδικά σχεδιασμένη για τους αγρότες φόρμα προστασίας ΑΙΓΙΣ δόθηκε σε 5 παραγωγούς για μία καλλιεργητική περίοδο, οι οποίοι θα τη χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε στο τέλος η χρησιμοποιημένη φόρμα να συλλεχθεί και να σταλεί στο Πανεπιστήμιο του Maryland για να εξεταστεί ξανά ως προς την περατότητα του υφάσματος για επιβεβαίωση των αρχικών αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται τον επόμενο Μάιο.Σε ό,τι αφορά α γάντια νιτριλίου μίας χρήσης Touch N Tuff 92-600 δοκιμάστηκαν ως προς τη μηχανική τους αντίσταση. Πραγματοποιήθηκαν δύο σειρές πειραμάτων (Μαραθώνας, Κυπαρισσία), στα οποία συμμετείχαν 30 και 23 παραγωγοί αντίστοιχα, για να εξεταστεί η καταλληλότητά τους για διάφορες αγροτικές εργασίες, πλην της ανάμειξης του ψεκαστικού διαλύματος.

Εκπαίδευση/DVD και φυλλάδιο

Επιπλέον, ο ΕΣΥΦ συνεχίζει τη διανομή εκπαιδευτικού, έντυπου και οπτικοακουστικού, υλικού στο Κτήμα Συγγρού για τις εκπαιδεύσεις αγροτών που παρακολουθούν τα σεμινάρια του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών.

Πρόσφατα μάλιστα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο παλαιότερος ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας σε ζητήματα παιδείας που με το έργο του συμβάλλει ουσιαστικά στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ενέκρινε επίσημα το υλικό του ΕΣΥΦ, και, με πρωτοβουλία του ΕΣΥΦ, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής σε μαθητές σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων νομών.

Επικοινωνία

Στο πλαίσιο της προβολής και επικοινωνίας του Προγράμματος και των αποτελεσμάτων της Έρευνας Προόδου ο ΕΣΥΦ πραγματοποίησε παρουσιάσεις σε αγροτικές περιοχές, όπως σε γεωπόνους στην Κυπαρισσία και στην Ιεράπετρα, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, αλλά και σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας με θέμα την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επιπλέον, ο Ε.ΣΥ.Φ μαζί με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Μ.Φ.Ι) συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων με θέμα την Ορθή και Ασφαλή για τη δημόσια υγεία χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Επιπρόσθετα δημιουργήθηκε νέο ραδιοφωνικό μήνυμα το οποίο εγκρίθηκε από το ΕΣΡ ως κοινωνικό μήνυμα, και νέο τηλεοπτικό σποτ, καθώς και διαφημιστικά μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπο του Προγράμματος για διανομή σε αγρότες.