Για «κάκιστη διαχείριση των νερών» από την πλευρά της Ελλάδας μίλησε και ο καθηγητής - διευθυντής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο ΤΕΙ Αθήνας κ. Ευάγγελος Πισσίας τονίζοντας ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τους ούτως ή άλλως ευπαθείς πόρους γλυκού νερού του πλανήτη μας.Η εκδήλωση
- αποσκοπούσε, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Καραμπάτος, στην ανάδειξη της ανάγκης για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, παράμετρος της οποίας είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός των κτηρίων, όχι μόνο ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και ως προς την εξοικονόμηση νερού.
Ανακοίνωσε δε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει στόχο τη διάδοση της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, όπως και τη σύλληψη και αξιοποίηση των νερών σε περιόδους ξηρασίας.